Dacia ECO-G: автомобилът с двугоривна система на бензин/пропан-бутан от Dacia

Де да имаше двигател, който да е признат от всички... Вече няма нужда да търсите такъв – само разгледайте нашите двигатели с двугоривна система с пропан-бутан! Достъпна, лесна за експлоатация и в съответствие с най-високите стандарти за качество – технологията Dacia ECO-G предлага всичко това.

Dacia ECO-G накратко

Dacia ECO-G – икономия на гориво от 40%

+40% икономия на гориво*

Dacia ECO-G – по-добра ефективност в сравнение с бензиновите варианти

+10% ефективност***

Dacia ECO-G – по-голям пробег

+60% пробег**

Dacia ECO-G – по-малко емисии в сравнение с бензиновите версии

-11% емисии на CO2 (в сравнение с бензиновите версии)

* пропан-бутанът е по-евтин със средна цена от 0,82 лв./л. По отношение на разхода, нашата технология ECO-G осигурява икономия на гориво с над 40% в сравнение с бензина и 30% в сравнение с дизеловото гориво (данни от март 2020 г.). 


** Моделът ECO-G предлага 84-литрови резервоари (включително втория резервоар за пропан-бутан) в сравнение със само един 50-литров резервоар за бензиновата версия. 

*** двигател, работещ с пропан-бутан: 170 Nm/2000 об./мин. в сравнение с бензинов двигател: 160 Nm/2700 об./мин.

Какво представлява ECO-G?

Dacia ECO-G – как работят двигателите Dacia с пропан-бутан?

Нашата двугоривна технология в детайл

ECO-G е името на нашите двигатели с двугоривна система, работещи с бензин и LPG (пропан-бутан). Комбинация от пропан и бутан, пропан-бутанът се добавя към съществуващия бензинов двигател чрез интегриране на система за впръскване на газ. Тя има нужда от свой специален резервоар (без да се намалява обема на багажника), който е устойчив на налягане и специално създаден за съхранение на течността, и от незначително изменение на горивопроводите на двигателя. Тази операция се извършва директно в нашите фабрики. 

 

С повече от 10 години опит на пазара за автомобили, работещи с пропан-бутан, ние ви предлагаме богата гама автомобили, оборудвани с двигател ECO-G. С един от всеки три автомобила, продадени през 2019 г., не е изненада, че Dacia се класира на 1-во място при двигателите, работещи с пропан-бутан!


Как работи?

 

Много е просто! Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно може да се извърши ръчно или автоматично (когато резервоарът за пропан-бутан е празен). Специален горивомер ви помага да следите нивото на пропан-бутан в резервоара и показва оставащия пробег. Зареждането на резервоара става бързо и лесно. И отнема само 2 минути!

 

Предимствата на автомобил, работещ с пропан-бутан Dacia ECO-G

Едно добро начало!

Dacia ECO-G – предимства

Технология, която е икономична...

Двигателите на Dacia, работещи с пропан-бутан, са достъпни и без излишни екстри. Възползвайте се от конкурентна цена, без компромис по отношение на технологията, и се наслаждавайте на по-големи икономии на гориво. 

Пестете пари
Dacia ECO-G – предимства

...безопасен...

Възползвайте се от фабричното преобразуване и същата гаранция от производителя, както и при останалите двигатели от гамата.

Насладете се
Dacia ECO-G – предимства

...и лесен за експлоатация!

Зареждането на резервоара за пропан-бутан е толкова лесно, колкото и зареждането на бензиновия резервоар. Само с едно щракване на ключа можете да преминете от бензин на пропан-бутан и обратно!

Отпуснете се

Открихте ли подходящия за вас?

Разгледайте пропан-бутановите версии на нашите автомобили.

SANDERO
На цена от 22 110 лв.
LOGAN
На цена от 15 000 лв.
LOGAN MCV
На цена от 16 050 лв.
LODGY
На цена от 28 660 лв.
DOKKER
На цена от 24 190 лв.
DOKKER VAN
На цена от 22 620 лв.
Използвайки този сайт, вие се съгласявате, че Рено Нисан България ЕАД и неговите партньори могат да използват бисквитки, за да анализират дейността и ефективността на сайта, както и да показват рекламни съобщения, пригодени към вашите интереси и взаимодействия със социални мрежи.
Научете повече