Dacia ECO-G: автомобилът с двугоривна система на бензин/пропан-бутан от Dacia

Де да имаше двигател, който да е признат от всички... Вече няма нужда да търсите такъв – само разгледайте нашите двигатели с двугоривна система с пропан-бутан! Достъпна, лесна за експлоатация и в съответствие с най-високите стандарти за качество – технологията Dacia ECO-G предлага всичко това.

Dacia ECO-G накратко

Dacia ECO-G – икономия на гориво от 40%

+40% икономия на гориво*

Dacia ECO-G – по-добра ефективност в сравнение с бензиновите варианти

+10% ефективност***

Dacia ECO-G – по-голям пробег

+60% пробег**

Dacia ECO-G – по-малко емисии в сравнение с бензиновите версии

-11% емисии на CO2 (в сравнение с бензиновите версии)

* пропан-бутанът е по-евтин със средна цена от 0,82 лв./л. По отношение на разхода, нашата технология ECO-G осигурява икономия на гориво с над 40% в сравнение с бензина и 30% в сравнение с дизеловото гориво (данни от март 2020 г.). 


** Моделът ECO-G предлага 84-литрови резервоари (включително втория резервоар за пропан-бутан) в сравнение със само един 50-литров резервоар за бензиновата версия. 

*** двигател, работещ с пропан-бутан: 170 Nm/2000 об./мин. в сравнение с бензинов двигател: 160 Nm/2700 об./мин.

Какво представлява ECO-G?

Dacia ECO-G – как работят двигателите Dacia с пропан-бутан?

Нашата двугоривна технология в детайл

ECO-G е името на нашите двигатели с двугоривна система, работещи с бензин и LPG (пропан-бутан). Комбинация от пропан и бутан, пропан-бутанът се добавя към съществуващия бензинов двигател чрез интегриране на система за впръскване на газ. Тя има нужда от свой специален резервоар (без да се намалява обема на багажника), който е устойчив на налягане и специално създаден за съхранение на течността, и от незначително изменение на горивопроводите на двигателя. Тази операция се извършва директно в нашите фабрики. 

 

С повече от 10 години опит на пазара за автомобили, работещи с пропан-бутан, ние ви предлагаме богата гама автомобили, оборудвани с двигател ECO-G. С един от всеки три автомобила, продадени през 2019 г., не е изненада, че Dacia се класира на 1-во място при двигателите, работещи с пропан-бутан!


Как работи?

 

Много е просто! Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно може да се извърши ръчно или автоматично (когато резервоарът за пропан-бутан е празен). Специален горивомер ви помага да следите нивото на пропан-бутан в резервоара и показва оставащия пробег. Зареждането на резервоара става бързо и лесно. И отнема само 2 минути!

 

Предимствата на автомобил, работещ с пропан-бутан Dacia ECO-G

Едно добро начало!

Dacia ECO-G – предимства

Технология, която е икономична...

Двигателите на Dacia, работещи с пропан-бутан, са достъпни и без излишни екстри. Възползвайте се от конкурентна цена, без компромис по отношение на технологията, и се наслаждавайте на по-големи икономии на гориво. 

Пестете пари
Dacia ECO-G – предимства

...безопасен...

Възползвайте се от фабричното преобразуване и същата гаранция от производителя, както и при останалите двигатели от гамата.

Насладете се
Dacia ECO-G – предимства

...и лесен за експлоатация!

Зареждането на резервоара за пропан-бутан е толкова лесно, колкото и зареждането на бензиновия резервоар. Само с едно щракване на ключа можете да преминете от бензин на пропан-бутан и обратно!

Отпуснете се

Открихте ли подходящия за вас?

Разгледайте пропан-бутановите версии на нашите автомобили.

 • SubPrefooter Icon

  Dacia е близо до васМрежа от дилърства в цялата страна

 • SubPrefooter Icon

  24-часова пътна помощ в България7 дни в седмицата

 • SubPrefooter Icon

  Експертен опитКонкретни решения, подходящи за всяка потребност

 • SubPrefooter Icon

  На ваше разположениеНа 0700 12 212 в работни дни от 9 до 19 ч.

Използвайки този сайт, вие се съгласявате, че Рено Нисан България ЕАД и неговите партньори могат да използват бисквитки, за да анализират дейността и ефективността на сайта, както и да показват рекламни съобщения, пригодени към вашите интереси и взаимодесйтвия със социални мрежи.
Научете повече