Точката на контакт на вашата Dacia с пътя

Гуми

Проверката на вашите гуми е от съществено значение за вашата безопасност и тази на вашите пътници.
Летни гуми
Лятната гума предлага най-доброто представяне на сух път и при всякакви условия с температури над 7 градуса. Автомобилите на Dacia са стандартно оборудвани с летни гуми и с такива се доставят след производство.
Зимни гуми
Една гума се счита за зимна, когато отговаря на всички условия, позволяващи използването й при зимни условия. Тя трябва да се представя добре на заснежени или заледени пътища, но също така да издържа на много ниски температури, без това да повлияе на работата й. Зимната гума има специфична маркировка на страничната стена. 

Зимните гуми имат две маркировки: 
  • 3PMSF: Индикира се със символ, състоящ се от тривърха планина със снежинка. Това е най-новият стандарт за зимни гуми или гуми за сняг, който ви гарантира, че тя се счита за препоръчително оборудване при зимни условия.
  • M + S (кал и сняг): Гума, използвана на кални или заснежени пътища, тази маркировка не е включена във всички гуми за сняг. 

За да гарантираме вашата безопасност, ви съветваме да изберете гуми с маркировка 3PMSF, която осигурява опора и сцепление на много заснежени пътища. Тази гума е предназначена за каране на сняг, където гумата M + S може да има затруднения.
Всесезонни гуми
Всесезонната гума е хибридна гума, която може да се използва както през лятото, така и през зимата. Тя съчетава технологии за летни и зимни гуми, за да предложи перфектен компромис. Позволява ви да шофирате по всякакви повърхности при пълна безопасност. 

Маркировка на всесезонни гуми: имат маркировка 3PMSF, която гарантира спиране и достатъчно сцепление на сняг.
alert
Предупредителни знаци
За всички гуми: една гума може да се влоши по много причини. В повечето случаи една гума се износва естествено с изминатите километри. 

Въпреки това могат да се появят ранни признаци на износване: 
  • Протривания
  • Малки прорези
  • Мехури
  • Пукнатини 
  • Неравномерно износване
calendar
Кога трябва да се извърши ремонт?
Европейските разпоредби изискват смяна на гума, когато дълбочината на грайфера е по-малка от 1,6 мм. За да измерим износването на гумата, ние разчитаме на индикатора за износване, разположен директно върху гумата. Когато индикаторът за износване е под 1,6 мм, е време да смените гумата. 
advice
Съветът на Dacia
Не забравяйте редовно да проверявате налягането в гумите (ежемесечно), както и индикатора за износване. Не оставяйте гумите си под или пренапомпани, така изразходвате повече гориво и им осигурявате по-кратък живот. Проверявайте гумите си веднъж годишно при специалист. Не забравяйте, че гумите, адаптирани към различните сезони, са от съществено значение за гарантиране на вашата безопасност.
Енергийни етикети на гумите
Може би сте забелязали етикет като този, когато купувате гумите си. Неговата роля е да предупреди клиента за качеството на гумата, закупена и монтирана на автомобила му. Европейският съюз реши да въведе този тип рейтинг, за да насърчи по-качествените гуми на пазара. Производителите трябва да се адаптират към новите стандарти и клиентите често са чувствителни към този вид информация.

ЗА ВАС И ВАШАТА DACIA

Dacia Après-vente - mains unies
Ангажиментите на Dacia
Доверявайки ни поддръжката или ремонта на вашата Dacia, вие сте сигурни в качеството на услугите.
Dacia Après-vente
Гаранция и пътна помощ
Планирайте всичко за своята Dacia с предложенията за удължена гаранция и пътна помощ.