DACIA ECO-G: АВТОМОБИЛЪТ С ДВУГОРИВНА СИСТЕМА НА БЕНЗИН/ПРОПАН-БУТАН ОТ DACIA

Де да имаше двигател, който да е признат от всички... Вече няма нужда да търсите такъв – само разгледайте нашите двигатели с двугоривна система с пропан-бутан! Достъпна, лесна за експлоатация и в съответствие с най-високите стандарти за качество – технологията Dacia ECO-G предлага всичко това.

DACIA ECO-G НАКРАТКО

Dacia ECO-G – икономия на гориво от 40%
+40% икономия на гориво*
Dacia ECO-G – по-добра ефективност в сравнение с бензиновите варианти
+10% ефективност***
Dacia ECO-G – по-голям пробег
+60% пробег**
Dacia ECO-G – по-малко емисии в сравнение с бензиновите версии
-11% емисии на CO2 (в сравнение с бензиновите версии)

* пропан-бутанът е по-евтин със средна цена от 1,10 лв./л. По отношение на разхода, нашата технология ECO-G осигурява икономия на гориво с над 40% в сравнение с бензина и 30% в сравнение с дизеловото гориво (данни от април 2023 г.).
** Моделът ECO-G предлага 90-литрови резервоари (включително втория резервоар за пропан-бутан) в сравнение със само един 50-литров резервоар за бензиновата версия.
*** двигател, работещ с пропан-бутан: 170 Nm/2000-3500 об./мин. в сравнение с бензинов двигател: 160 Nm/2100-3750 об./мин.


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ECO-G?

НАШАТА ДВУГОРИВНА ТЕХНОЛОГИЯ В ДЕТАЙЛ
ECO-G е името на нашите двигатели с двугоривна система, работещи с бензин и LPG (пропан-бутан). Комбинация от пропан и бутан, пропан-бутанът се добавя към съществуващия бензинов двигател чрез интегриране на система за впръскване на газ. Тя има нужда от свой специален резервоар (без да се намалява обема на багажника), който е устойчив на налягане и специално създаден за съхранение на течността, и от незначително изменение на горивопроводите на двигателя. Тази операция се извършва директно в нашите фабрики.

С повече от 10 години опит на пазара за автомобили, работещи с пропан-бутан, ние ви предлагаме богата гама автомобили, оборудвани с двигател ECO-G. С един от всеки три автомобила, продадени през 2019 г., не е изненада, че Dacia се класира на 1-во място при двигателите, работещи с пропан-бутан!

Как работи?

Много е просто! Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно може да се извърши ръчно или автоматично (когато резервоарът за пропан-бутан е празен). Специален горивомер ви помага да следите нивото на пропан-бутан в резервоара и показва оставащия пробег. Зареждането на резервоара става бързо и лесно. И отнема само 2 минути!

ПРЕДИМСТВАТА НА АВТОМОБИЛ, РАБОТЕЩ С ПРОПАН-БУТАН DACIA ECO-G

Едно добро начало!
Dacia ECO-G – предимства
Технология, която е икономична...
Двигателите на Dacia, работещи с пропан-бутан, са достъпни и без излишни екстри. Възползвайте се от конкурентна цена, без компромис по отношение на технологията, и се наслаждавайте на по-големи икономии на гориво.
Dacia ECO-G – предимства
...безопасен...
Възползвайте се от фабричното преобразуване и същата гаранция от производителя, както и при останалите двигатели от гамата.
Dacia ECO-G – предимства
...и лесен за експлоатация!
Зареждането на резервоара за пропан-бутан е толкова лесно, колкото и зареждането на бензиновия резервоар. Само с едно щракване на ключа можете да преминете от бензин на пропан-бутан и обратно!

ОТКРИХТЕ ЛИ ПОДХОДЯЩИЯ ЗА ВАС?

Разгледайте пропан-бутановите версии на нашите автомобили.
SANDERO STEPWAY ECO-G
SANDERO STEPWAY ECO-G